Duidelijke communicatie

Bianca, Bakel, Communicatiedeskundige

Twee hele fijne trainers met duidelijke communicatie, humor en praktijkvoorbeelden. Ze geven voldoende ruimte voor het geven van feedback. De praktische insteek zorgt ervoor dat je wel aan de slag 'moet' met het presenteren en niet alleen maar theorie aangeboden krijgt. Dit geeft uiteindelijk wel het beste resultaat.

Een goede basis

Anneke Groen, Bestuurssecretaresse Gemeente Heerenveen

Verfrissend, scherp, niet standaard, maar vooral: inspirerend. Ze geven de garantie dat de nieuwe kennis je voor lange tijd bij blijft. We zullen zien!

Een goede basis voor als je graag een speech wílt schrijven, maar niet goed weet 'hoe' en eigenlijk ook niet zo goed durft. Na een training van Jaco en Matthias durf ik die uitdaging aan te gaan en ben ik minder bang om te falen.

Van gedachten veranderd

Richtsje, Heerenveen, Senior communicatiemedewerker

Jaco is een zeer fijne kerel die volgens mij echt plezier heeft in zijn werk en dit ook over brengt op de groep. Dankzij Jaco waren de lessen ook leuk ondanks dat ik daar op voorhand heel anders overdacht omdat ik over het onderwerp een hele andere mening had/heb.

Toptrainer!

Marcel van Breukel, Financieel adviseur

Fijne groep en een toptrainer. Veel goede bruikbare tips waar ik zeker mee verder ga.

Meteen toepasbaar in de praktijk

Annemarie, Beneden Leeuwen, Functie

De training in z'n geheel heb ik als een interessante, mooie, waardevolle eerste kennismaking ervaren. De informatie, technieken en oefeningen zijn goed en bijna meteen toepasbaar in de praktijk. Ook vond ik het prettig dat de groep niet zo groot was. Graag wil ik zowel de trainer als mijn mede-deelnemers bedanken voor de fijne, leerzame bijeenkomsten die we hebben gehad.

Spreekt de taal van boardroom en directeurschap

Peter. Utrecht, Client lead

Matthias spreekt de taal van boardroom en directeurschap; dit in combinatie met mijn leidinggevende functie heeft mij een echte boost gegeven.

Ik ben overtuigd!

Lisa, Haarlem, Director marketing

Er is dus wél een methode, eerst geloofde ik het niet, maar nu gebruik ik hem zelfs thuis! Hahahaaa.

Aanrader voor scholen

Marian , Merkstrateeg HBO Scholengemeenschap

We hebben onze docenten laten trainen in spreken voor publiek. Dit zouden scholen standaard moeten meenemen in hun pakket.

Ik kan (en wil) nog veel leren

Jaap, Heerlen, communicatie expert

Ik ben behoorlijk ervaren en wist niet of er nog groei mogelijk was; dankzij deze twee heren kreeg ik bewezen dat ik nog veel kan (en wíl) leren.

Ècht het verschil gemaakt

Marco ‘Directeurtje’ Louwerens, Media consultant

Ik was bezig met mijn talk voor het sprekerscircuit. Ik vond dat ik aardig op weg was totdat ik Matthias vroeg om eens met me mee te kijken;

Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat hij ècht het verschil heeft gemaakt. In een aantal intensieve sessies werd een 'leuk stukje' uiteindelijk een echt, authentiek en levend verhaal. Mat heeft daadwerkelijke kennis van de psyche van de mens, oog voor detail en ook nog eens de juiste ervaring. Hij heeft me simpelweg enorm geholpen.

Dat ene ding

Henderika, Gemeente Heerenveen

Eerlijk is eerlijk: aan het begin van de training dacht ik 'waar gaat dit naar toe? Hebben we hier wel wat aan? 'En gedurende de dag en de oefeningen heb ik dat nog wel eens gedacht.

Maar ik moet zeggen dat ik toch wel wat tips ('dat ene ding') onthouden heb.

En nu probeer ik toch wel vaker een persoonlijk tintje aan de toespraak toe te voegen! Wat heeft de bestuurder zelf met een bepaald onderwerp? Dat vragen we nu ook vaker van tevoren aan de bestuurder dan we voorheen deden.

Ik vond het overigens een hele gezellige dag zo met elkaar!

Dat ene ding

Sanne Wapstra, Communicatie medewerkers

Lekker actief, inspirerend, twee trainers die goed op elkaar zijn ingespeeld en goede oefeningen die je uit je comfortzone halen. Ik weet dat er een aantal mensen waren die het jammer vonden het geen schrijftraining was. Ik was daar juist blij om. Voor de speech van de dodenherdenking heb ik de burgemeester kort geïnterviewd. Met die input kan ik haar speech persoonlijker maken. Iets dat voorheen niet werd gedaan. Verder schrijf ik niet vaak speeches maar het zoeken en gebruiken naar een persoonlijk stukje, iets herkenbaars, 'dat ene dingetje' past ook bij veel andere werkzaamheden.

Openbaring

Emiel,  Salesdirector

Ik had nooit moeite met spreken in het openbaar, maar nu pas weet ik dat ik mijn publiek kan sturen. Met woorden of met een volgorde van zinnen. Dat is gewoon een techniek en dat is voor mij een openbaring.

Heel simpel

Susanne, Eigenaar van ecommerce platform

Het is voor mij heel simpel. De trainers zijn zelf hun halve leven presentator op hoog niveau. Daar neem ik gewoon sneller wat van aan dan van een docent die alleen theoretisch is.

Geens

Frank, Talentmanager

Vanaf vandaag zal het woord 'Lasso' nooit meer hetzelfde klinken. Geen Lasso, geen aandacht en dus geen verandering bij je publiek. De drie 'geens' zitten voorlopig ingebakken.

Dopamine

Christel, COO

Wat ik nooit meer vergeet is dat aandacht een dopamine kwestie is! Er zijn dus woorden en zinnen die voor een dopamine afgifte zorgen! Vind ik mooi om te weten, ga ik zeker wat mee doen!

authenticiteit overgewaardeerd

Simon, Mediaspecialist

Ik was eerlijk gezegd verrast toen ze me vertelde dat authenticiteit een hype is en overgewaardeerd wordt. Het is toch wel wat je overal hoort en leest, dat je jezelf moet zijn. De insteek van OneTalk is dat je door de formule juist ontspannen voor de groep staat en daarmee authentiek bent. Grappig hoe dat werkt.

Ben jij ook enthousiast?